Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Neserioznost zajemcu o spolujizdu  (Přečteno 112788 krát)
vasek.z



Karma: 1
Příspěvků: 62


WWW
« : Květen 07, 2012, 06:22:35 pm »

Vetsinou jezdime spis s celou rodinou a proto s plne obsazenym a zaplnenym autem, spolujezdce beru pomerne vzacne. O to vic me prekvapila neserioznost zajemcu o spolujizdu pri me nedavne posledni jizde z L do CR a nasledne zpet.
I pres vyslovene (a vyzadane) 100% potvrzeni spolujizdy mi 3 zajemci behem poslednich nekolika dni jizdu odvolali (jiste meli svuj duvod, jsem rad ze se aspon omluvili), ale hned 3 po sobe co meli jet stoprocentne? Zbytecne porad dokola odvolavam a znova obnovuji nabidku jizdy, nehlede na to kolik zajemcu jsem vylozene odmitl z duvodu jiste rezervace.
Po vsech dalsich podobnych prihodach jsem mel vezt zpet z Prahy do Luxu nakonec jen jednoho cestujiciho rikajiciho si "Robert Mexertus Nečas", ktery opet pres 100% potvrzeni na sraz neprisel vubec bez jedine zpravy nebo omluvy.
Zaznamenáno
Vokurek
Host
« Odpověď #1 : Květen 11, 2012, 10:06:57 am »

Zdravím Vás,

doporučoval bych nechat si pro příště cestu ZÁLOHOVAT 50% částky předem na Váš ůčet..možná, že by to případné vtipálky a nespolehlivé lidi, už dopředu odradilo-blokovat Vám tímto způsobem místa pro serioznější spolucestující

jsem s pozdravem Radek
Zaznamenáno
vasek.z



Karma: 1
Příspěvků: 62


WWW
« Odpověď #2 : Květen 23, 2012, 07:30:00 pm »

Jestli nekoho vezmu na spolujizdu nebo ne tak mne to financne nepomuze ani nezruinuje. Ceny za cestu jsou symbolicke a nezmenily se prakticky od doby co cena PH stoupla cca na dvojnasobek. Premyslim spis jak by se treba dotycny tvaril kdybych ho nechal na miste domluveneho srazu preslapovat s kufrem a musel by pres Evropu vyrazit pesky.
Zaznamenáno
martin69



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #3 : Červenec 06, 2012, 01:31:48 pm »

Quote: "Po vsech dalsich podobnych prihodach jsem mel vezt zpet z Prahy do Luxu nakonec jen jednoho cestujiciho rikajiciho si "Robert Mexertus Nečas", ktery opet pres 100% potvrzeni na sraz neprisel vubec bez jedine zpravy nebo omluvy".
 

Ja Roberta vezl dvakrat a bylo to bez jakychkoli problemu. Just fyi. Martin Dvorak
Zaznamenáno
Lenke



Karma: -19
Příspěvků: 909


« Odpověď #4 : Leden 25, 2015, 01:47:53 pm »


Doporučoval bych nechat si pro příště cestu ZÁLOHOVAT 50 % částky předem na Váš účet ...


Nesouhlasím s tímto asociálním nápadem, který ničí důvěru a nápomoc mezi lidmi.

Autostop je dobrovolný, a tak to ( z podstaty věci ) navždy zůstane. Pokud na tom někdo chce vydělávat, ať si zřídí přepravní společnost ( a odvádí daně, jak by řekl byznysák ;-).


vysvětlení domlouvaného autostopu:

Jsem řidič, jedu nějakou trasu, a někdo se chce přidat. Dobře; řeknu mu, že projíždím přes tamto a tamto město, ať v domluvený čas čeká na místě, které si dohodneme. Pokud nebude čekat, a na telefon / e-mail reagovat, jedu po 15 minutách čekání dál. Nic se neděje, nezajížděl jsem si, nezdržel jsem se ( kromě akademické čtvrthodinky na čekání, kdy jsem např. pozřel banán pro zlepšní nálady, vyčistil přední sklo auta nebo si jen tak pohověl :-).

kamarádi: Pokud mi zavolali kamarádi až poté, kdy jsem se domluvil s tímto člověkem, že by také rádi jeli, řeknu jim "dobře", ale počítám ještě s jedním člověkem tam a tam, takže mohu vzít jen dva z vás.
Když ten "neznámý" člověk nepřijde, budu mít v autě jedno místo volné, a nic se neděje. Nahlásím "nespolehlivého" člověka do internetu ( ale tak aby měl možnost obrany - vysvětlení ), ale proč se kvůli tomu rozčilovat ?

Přijde mi to, jako byste byli lačni těch peněz nebo si to jinak neumím vysvětlit. Kamarádi musejí počítat s tím, že vezete i někoho jiného - že jste se s ním domluvil dříve, ale že se mu může vybít telefon a ještě k tomu zabloudit nebo zmeškat vlak, tudíž se nedostaví. Záchvat žlučníku taktéž vyloučen není. :-)
V takovém případě je omluva od daného spolujezdce samozřejmě na místě, ale není potřeba se rozčilovat nebo dštít oheň.

Kamarádi vám platí stejnou sazbu jako on, nebo jedou za méně ?
Já vždy beru zadarmo; i když si cestu v některých případech platím ze svého. Prostě to beru jako stopa, a ne jako výdělek. A kamarád je pro mě stejně hodnotný jako "cizí" člověk.

další "problém": Jako řidič i jako spolujezdec máte právo odřeknout, když toho druhého vidíte, a nezdá se vám. K tomu slouží telefonát předem nebo setkání na smluveném místě chvilku před odjezdem, s tím, že jako spolujezdec mám vyhlédnutý souběžný spoj vlakem nebo autobusem, kdybych si s řidičem / spolujezdcem nesedl. A jako řidič nemám připravenou žádnou větu, ale na setkání jsem se připravil předem: udělal jsem si z rozhovorů / telefonátu o člověku obrázek, a podle toho jsem se s ním domluvil, že ho vezmu, a pak to platí, nebo jsem ho odmítl rovnou, na začátku.

Prostě stop je jisté riziko ( ačkoliv mě se nikdy nic nestalo a všude jsem se tak nějak dostal - i do Wyczółki :-), a je potřeba mít v záloze vždy i plán B.
Pokud ho nemáte, zlobte se jen sami na sebe, a ne na ostatní. Nevylévejte si svou zlost tady ve fóru.
Pište pouze slušné a věcné upozornění, co se stalo a jak to mělo být správně. Druhý člověk k tomu podá své vysvětlení a vznikne celkový obrázek, co se vlastně stalo, a jak to mělo být.

Jinak sám jezdím stopem hodně, a stále ho beru jako volnou věc: když se mi povede, povede, když ne, zařídím se jinak ( potupně jedu autobusem, dojdu, zavolám bližnímu, když je opravdu nouzovka apod. ).
Bezvadné stránky o tom ( už 15 let ) má Dušan: http://dusan.pc-slany.cz/stop/default.htm

« Poslední změna: Leden 25, 2015, 11:54:50 pm od Lenke » Zaznamenáno
Opelxing
Opelxing



Karma: 0
Příspěvků: 2


« Odpověď #5 : Březen 18, 2020, 05:59:26 am »

Not long ago I debated with a friend about the above.
Zaznamenáno

Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Chorvatsko.krajane.cz © 2014
Z Chorvatska o Chorvatsku, česky i slovensky. Stránky Čechů a Slovákp o životě, práci a studiu v Chorvatsku.

Odkazy